ODENS Arjan mijn uitvaart Rotterdam

‘Eerst met de hele stoet
langs de voetbalclub.
Dat zie ik wel voor me...’

GOEDE BEGELEIDING.

 

Welkom bij ODENS.

Er is al jaren een omslag gaande met betrekking tot afscheid nemen. Voor ons gevoel zijn we een nieuw tijdperk in gegaan. Een hyper-persoonlijk tijdperk. Een ontwikkeling waar het eigen en passend maken van uitvaarten voorop staat maar waar wij de waarde van tradities en symboliek niet uit het oog verliezen.

 

Er gaan steeds meer berichten in de media rond dat de dood een gat in de markt is. Boven de doodskist rinkelt vooral de kassa. Het kan niet op. Maar dat is niet alleen maar negatief. Want hoe mooi is het, als het de wens is van overledene en nabestaanden, om op grootste wijze afscheid te nemen, dat dit kan? Maar ook als liefdevolle stilte en troostvolle beslotenheid meer past, dan kan dat ook. De waarde van afscheid nemen zit niet alleen in geld maar vooral in aandacht en kwaliteit.

 

Afscheid nemen is een ode aan het leven waarbij eren en herinneren centraal staan. Het is een periode waarin ondanks de pijn en het verdriet ook een ingetogen schoonheid schuilt. ODENS denkt mee en inspireert in mogelijkheden en sfeer om tot een waardig, warm en stijlvol afscheid te komen.

 

roley van doorn

‘Het enige wat we zeker weten in het leven is dat we dood gaan. Het heeft me altijd verbaasd dat we daar zo slecht op voorbereid zijn. Het besef groeit gelukkig dat een passend afscheid als eerbetoon aan de overledene, maar met elementen die passen bij de nabestaanden, louterend werkt en daarmee ruimte maakt voor het onvermijdelijke rouwproces. En dat er ruimte is voor verdriet, als je weet dat alles goed georganiseerd wordt. Dat wil ik mensen laten ervaren.

katja hehenkamp

‘De uitvaart van mijn moeder in 1989 was standaard, fantasieloos en snel. Dat heeft mij doen besluiten om het plotse afscheid van mijn broer in 2013 zelf te regelen. Hoe verdrietig ook, achteraf geeft zijn uitvaart hierdoor troost en rust. Dit was dé inspiratie en motivatie om mij te scholen tot uitvaartbegeleider en te starten met ODENS Uitvaart & Begeleiding. Het vinden van rust en troost bij een passend afscheid waardoor je beter kunt rouwen, dat gun ik iedereen.’

 

 

WAT MAG U VAN ONS VERWACHTEN

ODENS informeert over passend en persoonlijk afscheid nemen. De wettelijke verplichtingen, aangifte van overlijden en verkrijgen akte van overlijden en de wet op de Lijkbezorging, etiquette en protocollen in de uitvaartbranche zijn ons bekend. Zowel voor als achter de schermen. Wij ontzorgen waar mogelijk en begeleiden u stap voor stap in het uitvaartproces vanaf laatste verzorging en opbaring tot en met de uitvaart ceremonie. Ook bieden wij ondersteuning bij het innen van uitvaartpolissen.

 

Gedurende de voorbereiding zijn wij 24/7 bereikbaar en is er, tot en met de dag van de uitvaart, dagelijks contact. Na inventarisatie wensen wordt er een kostenindicatie en overeenkomst opgesteld. Wij zijn transparant in communicatie en in kosten en hebben geen financieel belang bij de keuzes die gemaakt worden. Er volgt een draaiboek en de gemaakte afspraken worden verwerkt in dossiervorm. Ook denken wij mee met het ontwerpen van de rouwbrief, regelen het drukwerk en coördineren bij het opstellen en aanleveren van de advertentie. Gedurende de afscheidsceremonie leiden wij, indien gewenst, de plechtigheid en condoleance.

 

De schoonheid in het afscheid nemen.

Welkom bij ODENS.

EEN MOOI GESPREK

Praat u wel eens over de dood? Dat is voor veel mensen lastig. Maar een gesprek met uw naasten hierover kan mooie inzichten bieden. Bijvoorbeeld wat kwaliteit van leven nou echt is. Hoe u vorm wilt geven aan uw afscheid kunt u ook met ons bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend. Bel ons gerust. Welkom bij ODENS.