ODENS Elmira mijn uitvaart rituelen tradities Rotterdam

‘Ik vroeg om een kartonnen doos.
Eigenlijk voor de grap.
Maar het kan echt!’

een uitvaart in lijn met wie we zijn en hoe we geleefd hebben.

 

Welkom bij ODENS.

Na een overlijden hoeft u niet meteen te handelen. U kunt in alle rust afscheid nemen, neem de tijd. Als u zover bent dan moet u als eerste contact opnemen met de (huis)arts. Deze zal officieel het overlijden vast moeten stellen. Daarna kunt u ons bellen en wij zullen u dan stap voor stap gaan helpen. Na de verzorging en eventueel het overbrengen van de overledene, komt de fase van het vormgeven van de uitvaart.

 

Er is van alles te regelen en dus ook te kiezen tussen het moment van overlijden en de uitvaart. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u een opbaring thuis? Of liever op een plek met een speciale herinnering? Misschien bijzondere kleding, zoals een uniform of trouwjurk. Wat voor soort afscheid past het best bij de overledene en de naasten? Een begrafenis of een crematie? Groots of besloten?

Als de professionele begeleiding kundig en empathisch is, is er ruimte voor verdriet én er is tijd om te bedenken welke elementen en rituelen gewenst zijn. We leven niet meer in een tijdperk van standaard en verbergen van verdriet. Individualiteit staat voorop. Iedereen is uniek. En voor bijna alles is een oplossing.

 

Wij hebben voor u een checklist opgesteld: 'Wat te doen na een overlijden', die kunt u hier downloaden.

 

Wij helpen u graag.
Welkom bij ODENS.

wat te doen bij een overlijden

 

Het kan geruststellend zijn om te weten wat er moet gebeuren als iemand overlijdt. Deze checklist helpt daarbij.

 

 

checklist