ODENS Joel mijn uitvaart afscheid Rotterdam

‘Hoe ontgrendel je
de telefoon van iemand
die er niet meer is?’

verzekerd, wat nu?
feiten & fabels.

 

Welkom bij ODENS.

Begrafenisonderneming kiezen

Er zijn nog veel misverstanden rondom uitvaartverzekeringen. Wij krijgen vaak de vraag: 'Kan ik de uitvaart door jullie laten begeleiden als ik een uitvaartverzekering heb? Ben ik dan niet duurder uit?’

 

U mag altijd zelf een begrafenisonderneming kiezen. Het maakt niet uit waar en hoe u verzekerd bent. Uw verzekeraar is verplicht het verzekerde bedrag uit te keren en u bepaalt zelf wie uw uitvaart gaat organiseren.

 

MEEST VOORKOMENDE UITVAARTPOLISSEN

De meest voorkomende uitvaartverzekeringen in het kort:
- Kapitaalverzekering, deze keert het verzekerde bedrag uit dat u vrij kunt besteden aan de uitvaart. Deze verzekering keert uit na een overlijden.

 

- Naturaverzekering, deze keert uit in producten en diensten. Zoals een standaard kist, selecte keuze rouwkaarten, doorsnee locaties en begeleiding door een niet zelf gekozen uitvaartbegeleider. Het lijkt dan dat alles geregeld is. In de praktijk blijkt vaak dat dit niet zo is en komen mensen alsnog voor verrassingen te staan.

Als de wensen buiten de norm vallen van de beschreven diensten en producten in de polis (en dat is al snel zo) worden er extra kosten berekend. Men zou kunnen denken dat de verzekerde vast zit aan de verzekeraar maar dat is een misverstand. Het is wel mogelijk om een onafhankelijke uitvaartonderneming, zoals ODENS, te kiezen en de natura producten en diensten om laten zetten naar kapitaal.

 

Kortom, u bent vrij om te kiezen. Bekijk uw polis(sen) eens om te weten wat er écht in staat. Want het is zo triest om je hierin te moeten verdiepen op een moment van verdriet en weinig tijd. En komt u er niet uit, wij kunnen ook met u meekijken en het voor u regelen.

 

Wilt u weten wat een uitvaart op basis van uw wensen kost? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kostenindicatie. Mail naar of bel Katja of Roley.

 

U bepaalt wie de uitvaart verzorgt.

Welkom bij ODENS.

ODENS leef voorbereid-boek

 

Bekijk het Leef voorbereid-boek online. Of bestel uw gedrukte uitgave voor € 14,95 (exclusief verzendkosten).

 

 

Bestellen