UITVAART INSPIRATIE DOOR DE OGEN VAN ODENS.

 

Welkom bij ODENS.

POSTS VAN ODENS OP LINKEDIN, FACEBOOK EN INSTAGRAM

Met onze social media posts hopen wij onze volgers te informeren en inspireren. Wij posten uit respect voor onze opdrachtgevers nooit zomaar over uitvaarten die wij begeleid hebben. Discretie staat voorop.

 

2021

15 juni 2021

VAN DE WIEG TOT HET GRAF

Op Curaçao is het heel gebruikelijk om bij een crematie een uitvaartkist te huren. Dat gegeven triggerde ons. Want waarom niet, net zoals met een wiegje dat de hele familie doorgaat, een ‘familie uitvaartkist’. Of omdat het duurzamer is? Hoe denk jij hierover? Laat

het ons in de comments weten.

-Ja, het idee schrikt jou niet af en het is duurzamer.
-Nee, je moet er niet aan denken om in dezelfde kist te liggen als je opa.

Denk verder.
Welkom bij ODENS.

8 juni 2021

SPONTANE GEDENKPLAATSEN

Een gedenkplaatje van een overleden geliefde op het hekwerk in de duinen waar ze zo graag kwamen. Zo begon het een paar jaar geleden. Inmiddels hangen er meer dan zeventig gedenkplaatjes aan het hekwerk bij de duinopgang van Westenschouwen. De plek is uitgegroeid tot een waar herdenkingsoord. Een bijzondere plek waar mensen troost uit putten.

Goed afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

1 juni 2021

KINDEREN EN AFSCHEID

Nijntje was toch zo verdrietig, Nijntje had een grote traan. Weet je waarom Nijntje huilde?
Oma Pluis was dood gegaan.

Kinderen van twee jaar weten nog niet wat leven en dood inhoudt, maar ze kunnen wel voelen dat er iets aan de hand is. Kinderen tussen de 3 en 6 jaar weten over het algemeen wat ‘dood’ is. Ze weten het verschil tussen leven en dood, maar begrijpen nog niet dat het voor altijd is. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen begrijpen dat de dood voor altijd is. En dat kan ze ook bang maken omdat ze zich realiseren dat iedereen dood kan gaan.

Lastig, maar doodgaan hoort bij het leven en we kunnen niet voorkomen dat kinderen met verlies te maken krijgen. We kunnen ze wel helpen door ze te betrekken en er eerlijk en helder over te praten. Samen met hun knuffel...

Goed afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

25 mei 2021

DIGITALE ERFENIS, REGEL HET NU!

Onze digitale erfenis is enorm. Sociale media profielen, e-mailaccounts, cloud accounts, whatsappjes, online tegoeden, cryptomunten. Maar ook tastbare bezittingen zoals telefoon, laptop, usb sticks en externe harde schijven.

Ook een digitale erfenis kan je regelen. Het meest veilig is je online erfenis vast te leggen in een testament, te bewaren in een digitale kluis. Het ODENS Leef voorbereid-boek helpt ook hierbij. Kijk op onze website odens.nl/leef-voorbereid.

Leef voorbereid.
Welkom bij ODENS.

18 mei 2021

DE BELEVING VAN EEN LOCATIE

De beleving van genodigden tijdens een afscheid op een andere locatie dan de standaard uitvaartcentra of crematoria raakt ons iedere keer weer. Ondanks verdriet ontspannen mensen makkelijker en is er sneller onderling contact. Vaak is er ook meer ruimte om een afscheidsceremonie naar eigen inzicht en tijdsindeling te organiseren. Zoals bijvoorbeeld bij De Verzameling in Westervoort en het Kasteel van Rhoon.

Denk verder.
Welkom bij ODENS.

Meer weten? Kijk op: www.deverzameling.nl - www.hetkasteelvanrhoon.nl

11 mei 2021

VAAK GESTELDE VRAAG

Er zijn veel misverstanden over uitvaartverzekeringen. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Kan ik de uitvaart door jullie laten begeleiden als ik een uitvaartverzekering heb?’

Ja, dat kan. U bepaalt wie het afscheid gaat organiseren en de verzekeraar is verplicht uit te keren. Neem de tijd om te bepalen wat het beste bij u past. Die tijd is er echt.

Verzekerd van goed afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

4 mei 2021

AFSCHEID THUIS

Met minder mensen afscheid nemen van een geliefde kan ook heel puur en mooi zijn. En, als de ruimte het toelaat, is het nog meer bijzonder om dat thuis te doen. Afscheid nemen zoals er geleefd is.

De schoonheid van het afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

Foto is geplaatst met toestemming van de familie.

27 april 2021

ORANJE BOVEN

Bloemen, taart en vlaggen zijn rituelen bij feest en ook bij afscheid. Vandaag is het Koningsdag, dus feest. Heb een fijne dag. Maak er wat van!

Vier het leven.
Welkom bij ODENS.

20 april 2021

EEN LAATSTE GROET...

Een grafmonument kan een afscheidsgroet van de nabestaanden zijn. Of juist van de overledene… Omdat wij regelmatig op begraafplaatsen komen, zien we veel grafmonumenten. Zoals deze bijzondere.

Een unieke afscheidsgroet.

Denk verder.
Welkom bij ODENS.

Voor meer inspiratie kijk op: www.fleurengrafkunst.nl of www.maartenfleuren.nl

13 april 2021

EEN PARELTJE… EEN SIERAAD VAN TRANEN

Designer Merle Bergers vangt tranen en verwerkt ze in een steen. Een gouden of zilveren ring is de houder van de tranen-parel. Een tijdloze herinnering aan een geleefd leven of aan tranen van geluk.

Voor de overige tranen hebben we altijd nog de ODENS-zakdoekjes.

Oog voor detail.
Welkom bij ODENS.

Voor meer inspiratie kijk op: www.whatsinatear.co/

6 april 2021

WIE AANDACHT EN KWALITEIT GEWEND IS BIJ LEVEN, MAG DAT OOK VERLANGEN BIJ EEN AFSCHEID.

Onze opdrachtgevers hebben naast het overlijden van een dierbare één ding gemeen: zij hechten waarde aan kwaliteit. En kwaliteit is voor iedereen wat anders. Kwaliteit in aandacht. Kwaliteit in creativiteit. Kwaliteit in vakkennis. Kwaliteit in waarmaken. Kwaliteit in begeleiding. Maar, zij weten ook dat kwaliteit niet een synoniem is voor ‘het zal wel duur zijn’.

Goed afscheid nemen verdient iedereen.
Welkom bij ODENS.

30 maart 2021

TRUUS LEEFT VOORBEREID.

Na een rondleiding over de mooie natuurbegraafplaats Koningsakker heeft Truus haar laatste rustplek uitgezocht. Midden in de natuur omdat ze daar zo van houdt. Ze heeft deze plaats letterlijk zelf gemarkeerd. Het geeft haar rust en het was voor ons bijzonder om dit samen te doen.

Alles wat wij posten over uitvaarten of voorbereidingen is met toestemming van desbetreffende persoon/personen. Discretie staat bij ons voorop. Truus stond erop dat we dit zouden delen.

Leef voorbereid.
Welkom bij ODENS.

23 maart 2021

‘HIJ HAD HET HELEMAAL GEREGELD. ALLES STOND IN DE CLOUD MAAR NIEMAND WIST ZIJN WACHTWOORD...’

Betekenisvol afscheid nemen van een dierbare is belangrijk voor het rouwproces. Het ODENS Leef voorbereid-boek helpt daarbij. Een notitieboek ter informatie en inspiratie. Waar je ideeën en gegevens in vast kunt leggen rondom het vormgeven van een afscheid in praktische zin maar ook qua sfeer. Waarin je kunt aangeven wat je belangrijk vindt en hoe je het vooral niet wilt hebben.

Het Leef voorbereid-boek is te bestellen op onze website odens.nl/leef-voorbereid of via Bol.com

Leef voorbereid.
Welkom bij ODENS.

16 maart 2021

BASIS VOOR NIEUW LEVEN…

Veel in het nieuws geweest: de ‘levende doodskist’ Cocoon van Loop-of-life. Wij wilden het zelf zien en hebben de bedenker Bob Hendrikx bezocht. De Cocoon wordt gemaakt van mycelium, een wortelnetwerk van paddestoelen. Zo worden de waardevolle stoffen van ons lichaam op de meest natuurlijke manier aan de aarde teruggegeven om de basis te vormen voor nieuw leven.

Een mooi alternatief voor diegene die duurzaamheid belangrijk vinden. Want meer duurzaam begraven dan in deze kist, kan niet.

Denk verder.
Welkom bij ODENS.

9 maart 2021

BIJZONDERE PLEK IN UTRECHT. RUST ZACHT

Omdat wij landelijk werken, komen we op veel begraafplaatsen. Daar zitten soms echt pareltjes tussen. Bijvoorbeeld deze: Begraafplaats Kovelswade in Utrecht met een bijzondere koepelvormige aula. Aangelegd in 1901 en een rijksmonument sinds 2001. Vanuit de langsrazende stad, stap je zo de stilte in.

Schoonheid in het afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

2 maart 2021

NIET BESTAANDE BLOEMEN. WIJ ZIJN ZEER ONDER DE INDRUK...

Er is veel mogelijk om met bloemen te doen na een afscheid. Maar deze wonderschone variant willen wij je niet onthouden.

Bloemen van de uitvaart worden voorzichtig uit elkaar gehaald om vervolgens de losse blaadjes en hartjes met elkaar te combineren en letterlijk weer aan elkaar te plakken. Hiermee ontstaat er een nieuwe, niet bestaande, unieke bloem. Elvira maakt deze bijzondere en persoonlijke ‘Floratypes’ en fotografeert ze. De foto wordt geprint op museumkwaliteit plexiglas. Blijvend in bloei, gemaakt van herinneringen.

De schoonheid in het afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

Voor meer informatie kijk op: elviravanderploeg.nl/floratypes/

23 februari 2021

DENKEN IN MOGELIJKHEDEN

Vorige week hadden wij een mooi afscheid in Oosterbeek. Helaas was er in de kerk en in de aula van de begraafplaats geen catering mogelijk. Daarom hebben wij een mobiele koffiebar geregeld op de parkeerplaats van de begraafplaats.

Vooral denken in wat wél mogelijk is.

Denk verder.
Welkom bij ODENS

16 februari 2021

FLURN, EEN VAAS EN URN IN ÉÉN

We zien ze veel voorbij komen, speciale urnen. Maar deze spreekt ons enorm aan door de vormgeving en de karakteristieke poedertinten en delen we graag met je: de ‘Flurn’.

Dit is een vaas die ook als urn gebruikt kan worden. Een mooi bedachte combinatie voor as en bloemen.

Schoonheid in het afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

9 februari 2021

HALLO EN DAG

Regelmatig komen wij bij mensen thuis om een voorgesprek te hebben. Wij informeren en denken mee om, als het zover is, een mooi en passend afscheid vorm te geven. Het ODENS Leef voorbereid-boek helpt hierbij. Het is onze ervaring dat deze gesprekken rust geven.

Leef voorbereid.
Welkom bij ODENS.

2 februari 2021

VAARWEL

Zijn hele leven had hij geroeid. Op het water voelde hij zich thuis. Het was zijn laatste wens; uitgestrooid worden over de rivier. Passend om dit met een urn bootje te doen. Het urn bootje drijft tussen de 10 tot 15 minuten om dan rustig onder het water te verdwijnen.

Schoonheid in het afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

Voor meer informatie bel ons gerust of kijk op: studiodecampagne.nl/urnbootjes

25 januari 2021

WEET JIJ WAT JE OP JE HANDEN SMEERT?

Handgels zijn niet meer weg te denken in onze huidige wereld. Wij werken op verschillende locaties met overal weer een andere handgel. De ene gel neemt lekker op, de andere plakt en weer een andere heeft een raar luchtje…

Weet jij wat je op je handen smeert? Ook in dit geval streven wij naar kwaliteit en bieden tijdens een afscheid de ODENS handgel aan. Vegan, ongeparfumeerd, allergie gecertificeerd, 70% alcohol en plakt niet.

Leef voorbereid.
Welkom bij ODENS.

18 januari 2021

18 JANUARI 2021 EEN ZACHTE LAATSTE OMHELZING

Een wade met opbaarplank kan een alternatief zijn voor een uitvaartkist. Wat wij niet wisten is dat de mogelijkheid om hier gebruik van te maken pas sinds 1998 algemeen is toegestaan. Wij hebben een paar keer mogen ervaren wat een mooi en liefdevol ritueel het opbaren in een wade kan zijn.

Meer weten: kijk dan op www.wikkelgoed.nl

Goed afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

11 januari 2021

JAARVERSLAG 2020

Hij is er weer, ons ieniemienie jaarverslag. Met heel veel plezier gemaakt. En wat een leuke reacties! Ook vanaf grote hoogte. Dank ? Arjen de jong

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.odens.nl/jaarverslag

Goed afscheid nemen.
Welkom bij ODENS.

5 januari 2021

DANKJEWEL

Weer een jaar verder. En wat voor een jaar. In 2020 werd het belang van goed afscheid nemen nog duidelijker. Ondanks alle beperkingen was er met creativiteit gelukkig nog veel mogelijk.

Jullie, ons netwerk, blijft waardevol. Dank voor alle aanbevelingen en het liken en delen van ODENS-nieuws op de sociale media. Zo help je ons met het verbreiden van onze missie: goed afscheid nemen bereikbaar maken voor iedereen. En dat stelt ons in staat om steeds meer mensen een betekenisvol afscheid te bieden.

Dank voor je vertrouwen. Dank dat je er voor ons bent. Dank voor je support. Wij wensen je van harte een gezond en gelukkig 2021.

Katja & Roley

EEN MOOI GESPREK

Praat u wel eens over de dood? Dat is voor veel mensen lastig. Maar een gesprek met uw naasten hierover kan mooie inzichten bieden. Bijvoorbeeld wat kwaliteit van leven nou echt is.

Zulke momenten geven waarde, intimiteit en verbinding. En uiteindelijk zorgt het voor een waardevoller afscheid als het eenmaal zo ver is en een betere rouwverwerking voor de nabestaanden. Hoe u vorm wilt geven aan uw afscheid kunt u ook met ons bespreken. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

 

Bel ons gerust. Welkom bij ODENS.